Hjem Weblinker Partners Om Oss Annonsér

itBergen.no™ webhuset.no 
 Søk
norskenglish
 Navigasjon
    Hjem
       Mer Innhold

    Web-Linker
 

  Info om Partnersider Partner sider :




 Annonse (3)

Webhotell mini

[ Hovedside | Legg til link | Nye | Populær | Høyeste karakter | Tilfeldig ]

Kategori: Hovedside/Kunst og kultur/ Berømte Nordmenn


Sorter linkene etter: Tittel (A\D) Dato (A\D) Karakter (A\D) Popularitet (A\D)
Webstedene sorteres nå etter: Dato (Nye linker først)


 Bjørnstjerne Bjørnson 
Beskrivelse: Bjørnson er prestesønn, født 08. desember 1832 på Bjørgan prestegård i Kvikne i Østerdalen. Han vokste opp på Nesset i Romsdal fra han var 5 år og kom resten av livet til å kjenne seg som romsdøl:
Lagt til: 09-Mar-2009 Treff: 3110
Gi karakter til dette webstedet

 Ole Bull 
Beskrivelse: Ole Bull hadde stor betydning for utviklingen av et norsk tonespråk i kunstmusikken. Hans komposisjoner og improvisasjoner bygger mye på norske folketoner.
Lagt til: 13-Mar-2006 Treff: 1339
Gi karakter til dette webstedet

 Ole Bull 
Beskrivelse: Ole Bull var en sammensatt personlighet, og det er vanskelig å beskrive ham uten å trekke inn mange tema. Vi har derfor valgt å presentere Ole Bull i forhold til karakteristikker av ham og ikke minst viktige tema i hans liv.
Lagt til: 13-Mar-2006 Treff: 1319
Gi karakter til dette webstedet

 Christian Holtermann Knudsen 
Beskrivelse: De første fagforeningene ble stiftet på 1870-tallet. Mot slutten av tiåret var de fleste av dem gått i oppløsning, men en ny fagforeningsbølge satte inn på 1880-tallet og denne fikk større bredde og gjennomslagskraft. Først ute var en rekke håndverksfag. Christian Holtermann Knudsen var den sentrale kraft i oppbyggingen av den sosialdemokratiske arbeider-bevegelsen i Kristiania. Han ble formann i Den typograf-iske Forening i Kristiania i 1876, og i 1882 var han med på å stifte et typografisk landsforbund.
Lagt til: 25-Dec-2004 Treff: 2509
Gi karakter til dette webstedet

 Eilert Sundt 
Beskrivelse: Eilert Sundt var Norges første vitenskapelige samfunns-forsker. Han reiste omkring i Norge for å undersøke arbeiderklassens levekår og skikker. Som Wergeland trodde han på opplysning som et middel for å bedre arbeidsfolks kår. Eilert Sundt meldte seg først inn i Thranes arbeiderforening for å gjøre den om til en ren filantropisk forening, men dette forsøket førte ikke fram. I 1864 var han selv med på å stifte en slik forening, Kristiania Arbeider-samfund, og her var han også leder fram til 1870.
Lagt til: 25-Dec-2004 Treff: 2881
Gi karakter til dette webstedet

 Marcus Thrane 
Beskrivelse: Marcus Thrane stod for en helt annen linje enn Wergeland. Han krevde radikale forandringer og ville organisere arbeiderne for å oppnå disse endringene. "Enighed giør sterk" var et av Thranes sentrale slagord. Selv kom han fra en rik kjøpmannsslekt, men var blitt deklassert. I 1848 dannet Thrane den første arbeiderforeningen i Drammen, deretter fulgte en rekke andre foreninger rundt om i landet. Da bevegelsen nådde sitt høydepunkt i 1851, kan den ha hatt så mye som 30 000 medlemmer.
Lagt til: 25-Dec-2004 Treff: 1404
Gi karakter til dette webstedet

 Henrik Wergeland 
Beskrivelse: Til lykke med dagen, byråsjef! Det er tid for å minnes en tidligere kollega i anledning av 190-årsjubileet for hans fødsel. Henrik Wergeland ble utnevnt til byråsjef i Finansdepartementet i 1840. Wergeland-biograf og litteraturkritiker Yngvar Ustvedt forteller om Henrik Wergeland.
Lagt til: 25-Dec-2004 Treff: 1985
Gi karakter til dette webstedet

 Henrik Wergeland og Grotten 
Beskrivelse: H Henrik Wergeland er berømt som dikter og folkeopplyser, men i sin samtid var han like kjent som drikkebror og kranglefant. Likevel ble han nærmeste nabo til tomten der kongen hadde valgt å bygge sitt slott. Forholdet mellom Karl Johan og Wergeland varierte.
Lagt til: 25-Dec-2004 Treff: 1634
Gi karakter til dette webstedet

 Kjell Hallbing 
Beskrivelse: Kjell Hallbing, Louis Masterson, er død. Kjell Halbing døde torsdag ettermiddag på Tønsberg Sykehus, nær 70 år. Forfatteren som har unnderholdt de fleste voksne menn i 50 års alderen. Han hadde en kjedelig jobb bak skranken i en bank. Første boka han skrev på sin reiseskrivemaskin ble refusert. Men Kjell Hallbing ga ikke opp. Bærumsgutten ville ikke jobbe i bank.
Lagt til: 25-Dec-2004 Treff: 4571
Gi karakter til dette webstedet

 Bernt Balchen 
Beskrivelse: Bernt Balchen ble født i Tveit utenfor Kristiansand 23. oktober 1899, og døde i USA i 1973. Ved sin død hadde Balchen rukket å bli en levende legende. Hans liv og virke er spennende som en roman. Fra han foretok sin første soloflyging over Oslofjorden en aprildag i 1921 og fram til hans død, ligger et beveget liv og en enestående utfoldelse av vågemot, praktisk sans og sterk vilje.
Lagt til: 19-Dec-2004 Treff: 2703
Gi karakter til dette webstedet



Velg side: 1 2 3   [ Neste side >> ]
itBergen.no eies og drives av Fredrik Sjøstrøm
Teknisk ansvarlig: Gorm Næss  - Webmaster: Fredrik Sjøstrøm - Bannerstatistikk for annonsører.
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2015
Du kan få overskriftene fra våre nyheter med backend.php , AvantGo-modulen eller ultramode.txt
Web site engine's code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.116 Sekunder